Mucenici muntenesti (varianta rapida)

de alinutza1983 in Dulciuri, 8 Mar 2011 | 7136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg mucenici uscati din comert,
  • 1,5 l apa,
  • 300 gr nuca macinata,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1lingurita sare,
  • 300 gr zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti (varianta rapida):

1 Se pune apa la fiert, intr-un vas mare si curat, apoi se adauga colaceii in momentul in care apa ajunge la punctul de fierbere, se sareaza si se lasa la fiert cca 15 min.

2. Se incearca un colacel - daca este moale, dar nu trebuie sa se desfaca, apoi punem scortisoara si zaharul, se mai fierb impreuna inca 5-10 min si se stinge focul. 3. Nuca se pune direct in farfurie, in momentul in care servim colaceii. ( sunt foarte gustosi si reci). optional: punem coaja de lamaie rasa, rom, etc...mie imi place foarte mult gustul de lamaie, asa ca in momentul in care am stins focul , am adaugat si coaja rasa de la o lamaie mai marisoara!


Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti impletiti, de post